9863,27%1,88
34,75% 0,10
36,60% 0,33
2957,36% 0,48
4831,50% 0,59
Bir insan aniden göğsünü tutup boğulmaya başlarsa, çevredeki herkes onun büyük ihtimalle kalp krizi geçirdiğini anlar.
Bir insan aniden göğsünü tutup boğulmaya başlarsa, çevredeki herkes onun büyük ihtimalle kalp krizi geçirdiğini anlar. Buna karşın kalp sorunlarının belirtileri her zaman bu kadar açık olmayabilir ve çoğunlukla çevre tarafından gözlemlenemez.
1-Ancak bilinçli insanlar, kendi vücutları üzerinde yaptığı değerlendirmeler sonucunda kalplerinde meydana gelebilecek sorunları erkenden teşhis edebilir ve tedavi sürecini çok daha kolay uygular. New York'ta bulunan Plains Hastanesi'nde kardiyolog olan Dr. Edo Paz, kalp ritminde bozukluk yaşanan insanların çoğu zaman kendilerini, sanki hızla aşağıya inmeye başlayan bir asansördeymiş gibi hissettiklerini açıkladı.
Rutin işleriniz esnasında ya da gün içerisinde öylece uzanıp dinlendiğiniz anlarda kalbinizin üzerinde hissettiğiniz batma hissi, birçok insanın endişelenmesine neden oluyor. Bu durum bazı zamanlarda kalp krizinin habercisi olabilirken, kimi durumlarda ise 'Prekordiyal Yakalanma Sendromu' ile açıklanmakta. Bu sendrom her yaş grubunda görülebilmekte ve çoğu zaman kalp kriziyle karıştırılmakta.
2- Kulak çınlaması, halk arasında 'biri seni anıyor' şeklinde yorumlanır. Buna karşın doktorlar, kronikleşmiş çınlamaların kalbin işleyişine yönelik bozuklukların habercisi olabileceğine dikkat çekmekte.
Kardiyolog ve damar hastalıkları uzmanı Dr. Heather Hornick'e göre, sık sık kulak çınlaması ya da çevreniz sessiz olmasına rağmen kulaklarınızda ritmik ıslık sesleri duyuyorsanız, bu durum kalp sorunlarının nadir görülen bir belirtisidir. Bu tür seslerin bir kalp sorununa işaret edip etmediğini, onları dinleyerek anlayabilirsiniz. Hastalık habercisi olan ve çoğu zaman kulaklarda duyulan kısık ses, kalp atışıyla uyumlu şekilde devam eder. Bu tür sesleri sürekli duyuyorsanız, mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.
3- Yorulmak, en temel insani göstergeler arasında yer alır. Artık eskisi kadar yürüyemediğinizi ya da çok daha çabuk yorulduğunuzu düşündüğünüzde, çoğu zaman bunu yaşlılık ile ilgili bir sorun olarak değerlendirirsiniz. Kardiyologlar, aniden yorgunluk belirtilerinin görülmesinin kardiyovasküler sistemle ilgili sorunlara işaret ettiği konusunda ısrarcı.
Kalbinizden bacaklarınıza kan taşıyan arter damarların tıkanması, birçok insanda ani yorgunluklara neden olabilmekte. Bu durum, önlem alınmaması halinde felç ve kalp krizi riskine yol açmakta.
4-Tıp literatüründe 'konjestif kalp yetmezliği' olarak açıklanan bu durum, hemen hemen her zaman ayak ve bacaklarda periferik ödem görülmesine neden olur. Kalbiniz, tam anlamıyla çalışamadığı için kanı etkili bir şekilde pompalayamaz ve vücudunuzun en alt kısmı olan bacak ve ayaklarınızda şişlik görülür.
Her iki bacağınızda da düzenli olarak şişlikler görüyorsanız, mutlaka doktora başvurmalısınız. Ayrıca doktorlar, bu tür durumlarda cildinizin rengine de dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor. Kan akışının istenilen ölçüde sağlanamadığı durumlarda bacaklar morlaşır ya da solgunlaşır.
5- Anjina ya da anjina pektoris olarak isimlendirilen durum, kalbinize giden kan akışının azalması sonucunda meydana gelen göğüs ağrılarıdır. Genellikle bu tür belirtiler yokuş yürümek ya da merdiven çıkmak gibi fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkar. Houston Methodist Hastanesi'nde kardiyoloji profesörü olan Dr. William Zogby, bu tür ağrıların göğüs ve çenede ağrı ya da kasılmalara neden olabileceğini belirterek, hoş olmayan hislerin dinlenme sırasında kaybolduğu uyarısında bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.