9203,37%1,11
39,62% 0,16
45,68% 0,20
4296,95% 0,15
6933,62% 0,33
Marık’ın hesabına gelen 150 bin liralık transferin dolandırıcılık gelirinden kaynaklandığı tespit edildi. Genç, parayı çektikten sonra A.K.’ye teslim ettiğini ve gelen paranın suçla bağlantılı olduğunu bilmediğini öne sürdü.
Olay, Marık'ın bir süredir tanıdığı arkadaşı A.K.’nin hesabında bloke olduğunu söylemesiyle başladı. A.K., alacaklısının para göndereceğini belirterek Ömer Marık’tan hesabını kullanmak istedi. İddiaya göre Marık, 8 bin lira karşılığında bu teklifi kabul etti. Gelen 150 bin lirayı çeken genç, parayı A.K.’ye teslim etti. Ancak yapılan incelemelerde, bu paranın bir dolandırıcılık olayından elde edildiği ortaya çıktı.
Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ömer Marık, ifadesinde dolandırıcılık olayına karıştığını reddederek, A.K.’nin kendisini yanılttığını söyledi. A.K. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ömer Marık ise sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"Suçsuz yere içeride"
Ömer Marık’ın annesi Şükran Marık, oğlunun bir aydır cezaevinde olduğunu ve mağdur olduklarını belirterek, “Sadece yardımcı olmak istemiş. Oğlumun iyi niyetle yaptığı şey başına bela oldu,” dedi.
Avukattan uyarı: Bu olaylar artıyor
Aile avukatı Gurbet Bilbay ise, son günlerde bu tür olayların arttığını vurgulayarak, "Sadece son bir haftada benzer 7 dosya geldi. Hesaplarını küçük meblağlar karşılığında kullandıranlar içeride ama asıl organize edenler dışarıda. Bu durumun yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Yargıtay’dan bu konuda emsal bir karar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ömer Marık’ın babası Mehmet Salih Marık ise, oğlunun serbest bırakılmasını ve gerçek suçluların yakalanmasını istedi.