Vatandaşlar Hakkımızdır istiyoruz!

Vatandaşlar Hakkımızdır istiyoruz!

Baykan ve Kurtalan İlçesi’nde daha önce Siirt iline Yolcu taşıyan minibüsler Siirt Eğitim ve araştırma Hastanesine uğrayarak Siirt Belediyesi arkasında bulunan ilçe garajına yolcularını götürüp burada indirdikten sonra dönüş için sıraya girip tekrar Baykan veya Kurtalan’a gelen yolcularını alarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de uğrayarak yolcularını alıp ilçelerine dönüş yapıyorlardı.

 Ancak, Daha önce İl Trafik Komisyonunca alınan kararda,09.05.2022 geçerli olmak üzere Baykan ilçesi ile Ziyaret Beldesi ve Bitlis ili İstikametinden gelen araçlar, Şirvan-Pervari Çevre Yolunu takiben Eski Polis Okulu Kavşağından şehir merkezine girerek, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine vardıktan sonra Nihat Aykut Caddesi, Turan Beyazıt Caddesi, Hükümet Caddesi ve Çakmak Caddesini takiben Yeni İlçe Otogarına giriş yapacaktır. 

Ancak dönüşte bu güzergahı kullanmalarına izin verilmediğinde vatandaşlar büyük ölçüde mağduriyet yaşamaktadır. Mağduriyetin gerekçesi ise; özelikle Baykan ilçesi ve Veyselkarani Beldesi’nde giden yolcular minibüsleri Baykan ve Veyselkarani ’den Siirt’te giderken Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uğruyor olması güzel bir karar, Ancak dönüşte Eğitim ve Araştırma Hastanesine uğramak alınan karar ile yasak olduğu için bu konuda zaten ilçe ’de ve belde ’de giden yolcuların yüzde 70-80 ‘nı zaten hasta ve hasta yakınlarında oluşuyor, bu durumda ilçe ve belde ’ye dönüş için yolcular şehir içi ile otogara gitmeleri gerekiyor olması buda sıkıntıya ve zorluğa neden oluyor, çünkü o şekilde şehir içi bulmak da kolay olmuyor, çoğu zaman Yolcular otogara gidemediğinde Ford servisin oradaki kavşağa gelip minibüs bekliyor olması mağduriyete sebebiyet oluyor, bu durumda özellikle Kış ayların soğuk ve yağışlarından dolayı ve yaz ayların sıcağından dolayı çok mağdur oluyorlar, ayrıca bir hastanın şehir içi ile gitmesi kavşakta ne kadar zor olduğunu hepimiz iyi bildiğimiz bir durumdur, Baykan ilçesi ve Veyselkarani Beldesi’nde Siirt iline minibüslerle seyahat eden yolcuların büyük çoğunluğu dar gelirli aileler olduğu durumu iyi olana ve aracı olanlar bu durumda çok etkilenmese de ancak dar gelirli vatandaşlar bu durumda çok mağduriyet yaşamaktadır, çünkü ya saatlerce yollarda, kavşaklarda bekleyecek minibüsü ya da özel otomobil kiralayıp hastaneye öyle gitmek zorunda kalıyorlar, buna da ayrı bir bütçe lazım çünkü ilçede özel araç kiralayıp gidip gelmek bekleme saatine göre 450 ile 800 TL arasında bir maliyete sebep oluyor. Dar gelirli bir hasta aile için büyük bir maliyettir. Ayrıca Baykan ilçesinde birçok dalda doktor olmadığı için Hastaneye giden birçok vatandaş Siirt iline gitmek zorundadır. Şimdi asıl talebimize gelelim, Vatandaşlar kısa ve öz bir değişiklik istiyorlar, Baykan ve Veyselkarani İlçesi’nde giden yolcu minibüsleri Nasıl giderken Hasta ve Hasta yakınları Yolcularını Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine bıraka biliyorsa, Dönüşte Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yolcularını almalarına olanak sağlansın istiyor, Buda yaşam ve insanlık hakkıdır, çünkü saatlerce yollarda kavşaklarda beklemek onur kırıcı ve insanlığa yakışmayan bir durum ortaya çıkıyor.

 Baykan ve Veyselkarani olarak; Sayın Valimiz Osman HACIBEKTAŞOĞLU, Siirt Milletvekilimiz Sayın Osman ÖREN ve AK Parti Siirt İl Başkanımız Sayın Av.Ekrem OLGAÇ Bey’de bu konuda Minibüslerin dönüşte Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uğramalarını sağlamaları için alternatif bir çözüm ve müjde bekliyoruz. Bu Baykanlıların ve Veyselkaranili nin haklı talebidir. Çözüm beklemek de hakkımızdır.


Şakir EROL

8.04.2023 18:29:00

95


Baykan'da iki aile arasında kavga:1 ağır yaralı

Minibüs ile traktör çarpıştı, 15 yaralı

Helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

Yolcu otobüsünde 76,5 kilogram eroin ele geçirildi

Ağır hasarlı binaların patlayıcı yardımıyla yıkımı sürüyor

Yaralı bulunduktan sonra tedavisi tamamlanan tilki doğaya salındı

Hyundai i20 yenilenerek satışa sunuldu

Cezaevi tanıkları müze sürecine müdahil olma talebini yineledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, Siirt'te çeşitli temaslarda bulundu

İl Başkanı Olgaç Vatandaşları Kabul Etti

İl Müdürü Ömür Başkan Özcan’ı Ziyaret Etti

Dr. Kaynak, Tıp Fakültesi Öğrencilerini Ziyaret Etti

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

Siirt'te İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

KURTALANAN KAYMAKAMI GÖREVİNE BAŞLADI

Kaymakam Serine Ziyaretler devam ediyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.