19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlanacak
Kültür Sanat 18.05.2023 14:50:00 167 0

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlanacak

Törenlere; 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanacak.


"Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nın 104. yıl dönümü, ilimizde de çeşitli törenlerle kutlanacak. Siirt Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" ile Gençlik Haftası 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacaktır. Bayram nedeniyle, 18 Mayıs Perşembe günü saat 12.00'den itibaren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara ait binalar, meskenler, işyerleri, tören alanları, cadde ve meydanlar bayraklarla donatılacak, okul bahçelerindeki Atatürk büstleri çiçeklerle süslenecektir. 

Törenlere; 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanacak. Bayram törenleri ise aynı gün saat 10:30'da "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda başlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Törende; gençlik adına konuşma, gençlik şiirlerinin okunması, jimnastik, judo ve taekwondo gösterileri düzenlenecek.

 Halk oyunları gösterisi ile devam edecek programda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından program kortej yürüyüşü ve selamlama ile sona erecektir. 

Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Haber merkezi

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

16.3° / 10°

İl Müdürü Ömür Başkan Özcan’ı Ziyaret Etti

Dr. Kaynak, Tıp Fakültesi Öğrencilerini Ziyaret Etti

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

Siirt'te İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

KURTALANAN KAYMAKAMI GÖREVİNE BAŞLADI

Kaymakam Serine Ziyaretler devam ediyor

Kaymakam Serine Ziyaretler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Milletvekili Gül Cumhuriyet Başsavcısı Sarıca’yı Ziyaret Etti

Milletvekili Gül İl Müdürü Sadoğlu’ya Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

Siirt Valisi Kızılkaya Başkanlığında Okul Güvenliği Ele Alındı

Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen Göreve Başladı

Siirt Tıp Fakültesi Öğrencilerine Başhekim Kaynak’tan Ziyaret

Siirt’te Sınava Giden Ekip Kaza Yaptı

Siirt Eruh’ta Ağaçlandırma Çalışması Yapılacak

Siirt’te Hava Sıcaklığı 5 Derece Düşecek

Başhemşire Aydın Görevine Başladı

Vali Kızılkaya Davet Etmişti, Mersin Heyeti Siirt’e Geliyor

Vali Kızılkaya Başkanlığında Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Siirt Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.